Citrom fagylalt

Citrom fagylalt. Hogyan készítheted simán vagy tejszínesen ? A házi készítésű fagylaltnak nincs párja, úgy ahogyan a saját  konyhánkban kedvűn és ízlésünk szerint főzött ételeknek sem. A citrom fagylalt az amely, a legkönnyebben és legkisebb költséggel elkészíthető krém, vagy sima formájában. Aki ezt a sémát elsajátítja a továbbiakban könnyen fog bármilyen gyümölcs fagylaltot reprezentálni. Ez a leírás ebben tud segíteni a leendő vagy kezdő konyhatündéreknek.

Hirdetés



Hozzávalók

1 liter víz vagy a tejszínes változathoz 8 dl víz + 2 dl tejszín, 45 dkg cukor, 5 db közepes nagyságú citrom.

Citrom fagylalt Séfbabér

Citrom fagylalt Séfbabér

Yum

Elkészítés

Sima citrom fagylalt készítése: Az 1 liter vízben a 45 dkg cukrot feloldjuk és felforraljuk. Amikor felforr még 5 percig főzzük, utána a tűzről levéve bele keverjük a citromok levét. A citromokat előre facsarjuk ki míg az alaplé fő, mert a rostjai így nem kerülnek bele. Amennyiben ezt nem találnánk elég savanyúnak borkősavval savanyíthatunk rajta, vagy pluszcitromlé hozzáadásával. Az így kapott levet szűrőn át engedjük és hagyjuk kihűlni vagy hűtsük. Amikor kellően meghűl tegyük fagyasztóba kedvünk szerinti formába és kifagyasztjuk.

Tejszínes citrom fagylalt készítése : Ennél a változatnál 8 dl liter vízben forraljuk fel a 45 dkg cukrot. 5 percig főzzük, majd tűzről levéve savanyítjuk a citromok levével. Átszűrjük. Aki akarja, az alaposan megmosott citromhéját belereszelheti. Amikor ez az alaplé meghűl akkor adjuk hozzá a 2 dl tejszínt. Alaposan összedolgozzuk, és az előző változat leírása szerint kifagyasztjuk.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne  többet tudni, a fagylaltokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Citrom fagylalt
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »