Füge jam

Füge jam recept Akiknek fontosak a változatos gyümölcsízek. A jamek remek kiegészítői egy reggelinek, vacsorának, és nélkülözhetetlen kelléke lehet egy-egy sütemény elkészítésének. Remek tölteléke az ízes palacsintáknak.

HirdetésHozzávalók

Füge, 1 kg gyümölcshöz 50-60 dkg cukor.

Füge jam Séfbabér

Füge jam Séfbabér

Elkészítés

A leszárazott, alaposa megmosott gyümölcsöket lecsorgatjuk, majd feldaraboljuk és egy főzőedénybe tesszük. Semmi esetre se használjunk alumínium tálat. Minden kg gyümölcshöz hozzáadunk 50-60 dkg cukrot. Megszórjuk vele a fügéket. Legalább 1 órán át pihentetjük, amíg a gyümölcs levet enged. Majd erős tűzön folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg a főzőkanálról tördelve hullik a gyümölcs vissza. Az elkészültét próbálhatjuk úgy is, hogy egy tányérra cseppentünk, ha fényes kocsonya lesz belőle, elkészült. Üvegekbe töltjük és kihűlt állapotban légmentesen lezárjuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap      Séfbabér      Web oldal alapítója      Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Füge jam
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »