Csipkebogyó szörp

Csipkebogyó szörp Nagyik receptárából őszi készítés. A következő receptet azoknak javaslom akik rendelkeznek ezzel a cserje félével vagy szívesen szedegetik le az erdőszéleken, útszéleken a szabadjára bocsájtott dércsípte szemeket, azokon a helyeken ahol engedélyezett a termésbetakarítást. Kár, hogy egyre kevesebb van belőle, csak kevés háznál található. Remek vitaminos jamek italok alapjául szolgál.

HirdetésHozzávalók

Csipkebogyó, cukor 1 kg-hoz 60 dkg, citromsav 1kg-hoz 5 g.

Csipkebogyó szörp Séfbabér

Csipkebogyó szörp Séfbabér

Elkészítés

A friss dércsípte csipkebogyót megmossuk, össze zúzzuk. 1 kg-hoz 3 liter meleg vizet öntünk, és másnapig állni hagyjuk. Többször megkeverjük, majd kipréseljük. A visszamaradt rostokra 70 fokos meleg vizet öntünk, hagyjuk kihűlni, majd ismét átpréseljük. A kétféle levet összeöntjük, szűrjük és minden liter léhez 60 dkg cukrot és 5 g citromsavat adunk. Fölmelegítjük 85-95 C fokra, folyamatos keverés mellett. Majd palackozzuk, légmentesen lezárjuk és száraz dunsztba rakva, letakargatva hagyjuk másnapig kihűlni. Hígítva fogyasztjuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Csipkebogyó szörp
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »