Füge befőtt

Füge befőtt Minden gyümölcsből tégy el, jól jön télen. Különleges gyümölcsnek számít a füge, mégis befőttként, lekvárként, szárított gyümölcsként és megfelelően készítve remek  házi borként is megállja a helyét. Ezért érdemes néhány bokrot ültetni belőle azoknak, akik kerttel rendelkeznek. A dércsípte gyümölcs, feldolgozás nélkül is kiváló vitamin forrás.

HirdetésHozzávalók

Füge, ecet, cukor (1 l vízhez 75 dkg)

Füge befőtt Séfbabérv

Füge befőtt Séfbabér

Elkészítés

Nem egészen éretlen fügéket szedünk vagy vásárlunk.Vigyázzunk arra is, hogy  nagyon érett  se legyen. Alaposan megmossuk és megszurkáljuk egy tű segítségével. Ecetes vízbe tesszük. Az előfőzést is ecetes vízzel végezzük. Addig főzzük míg kellő puhaságú nem lesz. Ezt követően lehűtjük, lehetőleg gumigyűrűs patent üvegekbe rakjuk, majd cukor oldatot öntünk rá. A cukor oldat 1liter vízhez 75 dkg cukor hozzáadásával készül. Az üvegeket lezárjuk, vízfürdőben pároljuk 100 C°-on 20 percig.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér        Web oldal alapítója         Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Füge befőtt
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »