Tojás leves

Tojás leves ahogyan már gyermek korom óta családomban készítjük. Így készítette nagymamám, édesanyám, tőle sajátítottam el ezt a remek, egyszerű és könnyű receptet. A tojás szintén sokoldalú feldolgozási lehetőségei révén, a magyar konyhák nélkülözhetetlen alapanyaga. Elsősorban a tyúk tojást használjuk, ez a népszerűbb.

Hirdetés



Hozzávalók

10 tojás, 40 dkg burgonya, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 3 dkg hagyma, 2 dkg só, 1 evőkanál ecet, 2 dl tejföl, pici őrölt pirospaprika, ízlés szerinti bors őrölt bors, 2l víz.

Elkészítés

A zsírt felolvasztjuk és a lisztet arany barnára pirítjuk. A vizet tartsuk elérhető távolságban, mert ha nem idejében öntjük fel vele a rántást, az megéghet, és keserű ízt kölcsönözhet a szakács művének. Amikor a pirított liszt megfelelő színű lesz azonnal öntsük fel. Egyenletesen keverjük össze. Ebbe a lébe beletesszük az előre megtisztított, kocka szerűen feldarabolt burgonyát. A szintén megtisztított hagymát is apróra vágva a lébe szórjuk. Ezt követően megfűszerezzük, sóval, őrölt paprikával, az ízlés szerinti őrölt borssal. Lassú tűzön, hogy ki ne fusson, fedő alatt főzzük.

Tojás leves Séfbabér

Tojás leves Séfbabér

A burgonya kb. 3/4 főzésekor, illetve amikor már majdnem teljesen megpuhult, 2 db tojást, egy kisebb tálban villával felverünk, és a forró levesbe keverjük. Majd a 8 tojást egyenként, a fazék fölött, óvatosan feltörjünk és a lébe engedjük, úgy hogy egyben maradhassanak. Ezt követően a levest kis ideig, kb 5 percig nem keverjük. Nagyjából a tojások beleütését követően 10-15 percet után a tűzről levesszük. Kissé meghűlt állapotban keverjük bele az ecetet, majd a tejfölt. Ez tálaláskor is hozzáadható.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. További recepteket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A pulykával kapcsolatban a Wikipédia oldalán találsz értékes információkat. Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni az email fiókodba azt a Séfbabér kezdő oldalán és a lent a lábrészben is megteheted. Látogasd meg partner oldalainkat amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim Mind Nap Alap Magyarok Nagyjai Dream Spiri Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Tojás leves
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »