Fahéjas alma lekvár

Fahéjas alma lekvár a takarékos megoldás. Egy újabb téli ízesítésű finomság. Legtöbbünknek ugyanis a fahéjas illatokról, ízekről elsősorban a hideg évszakok jutnak eszünkbe. Az almát pedig ki ne szeretné. Igaz, megfelelő körülménye között tárolva viszonylag időtálló gyümölcs, mégis a változatosság kedvéért érdemes kipróbálni az alábbi befőzési módszert. Annál is inkább mert a sérültebb hibásabb almák nem állnak el és minek is tárolnánk. Lekvárnak, dzsemnek, eltávolítva a hibás részeit, teljesen megfelelő és még takarékos megoldás is.

 

Hirdetés



Hozzávalók

Alma, cukor, fahéj, szalicil.

Fahéjas alma lekvár Séfbabér

Fahéjas alma lekvár Séfbabér

Elkészítés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, ketté vágjuk és a közepéről a magházat eltávolítjuk. Lereszeljük vagy nagyon apró darabokra vagdaljuk, hogy minél gyorsabban megfőjön. A legjobb ledarálni. A felaprózott almát zománcozott edényben tűzre tesszük cukor szirupot adva hozzá, melynek töménysége az alma mennyiségétől és fajtájától függ. 1 kg gyümölcshöz 25-35 dkg cukor és ízlés szerinti 1-2 darabka fahéjat adunk. Addig főzzük amíg megfelelő állagú nem lesz. Forrón üvegekbe töltjük, a tetejére késhegynyi szalicilt teszünk és hagyjuk kihűlni, majd légmentesen lezárjuk. Aki biztosabbra akar menni, még forrón lezárva száraz gőzbe rakhatja. Fél éven belüli fogyasztás esetén, ez nem szükséges.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Fahéjas alma lekvár
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »