Fánk szalagos

Fánk szalagos, bevált recept, ha így készíted teljes a siker. A fánk is ünnepi süteményeink egyike . A hagyományaink szerint a farsangok fő süteménye. Ez is készíthető különböző ízesítésekkel fondant bevonattal és csak porcukrosan. Ki hogyan kedveli. Nem érdemes kis adagot készíteni.

Hirdetés



Hozzávalók

1 kg liszt, 8 dl meleg tej, 3 tojás sárgája, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál étolaj, 1 evőkanál rum vagy aroma, 5 dkg élesztő, 1 kiskanál só,

Fánk szalagos Séfbabér

Fánk szalagos Séfbabér

Yum

Elkészítés

A keverő tálunkat előkészítjük legjobb a fedeles. Egy bögrében 1 dl meleg tejbe beleszórunk egy jó csipet cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyre tesszük míg a bögre falán elkezd felfele futni, az-az kelni. A többi tejet feltesszük melegedni, addig a lisztet a tálba töltjük, beleszórjuk a kanál cukrot, a kis kanál sót. Majd a meleg tejet, a 3 tojás sárgáját, a rumot, olajat és addigra a kovászunk is megkel, azzal együtt alaposan összedolgozzuk. Lefedjük és meleg helyen 30-40 percig kelni hagyjuk. Amikor a tészta fel emelkedik, megkelt. Lisztezett nyújtódeszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és kerek formával kiszaggatjuk. A pereménél körkörösen lisztezett kézzel megsodorjuk, a közepét benyomjuk. Majd 10-20 percnyi pihenés után forró zsírban vagy olajban kisütjük. A közepébe barackízt teszünk, porcukorral alaposan megszórjuk. Már melegen fogyasztható.
Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. Az fánkkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Fánk szalagos
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »