Cseresznye jam

Cseresznye jam elkészítésének két változata. Jam főzés hagyománya is azt vallja “ahány ház annyi szokás”, ez a recept rész két jól bevált módszert ismertet. Minkét fajta eljárás tapasztalt háziasszonyok szakácstudományán alapul.

HirdetésHozzávalók

Cseresznye, cukor, szalicil.

Cseresznye jam Séfbabér

Cseresznye jam Séfbabér

Elkészítés

1. A cseresznyét megmossuk száraitól megtisztítjuk, a magjait kiszedjük, majd 25-30 percig főzzük. Külön edényben, 1 kg gyümölcshöz 75 dkg cukrot számítva sűrű szirupot főzünk. Majd hozzáadjuk az előre főzött cseresznyét, és kb 1/2 óráig tovább főzzük. Mielőtt befejezzük kevés szalicilt teszünk bele. Forró üvegekbe töltjük és másnapig állni hagyjuk, amíg a teteje bebőrösödik. Utána légmentesen lezárjuk és hűvös száraz helyen tároljuk.

2. a kimagozott cseresznyét beledobjuk kilónként 50 dkg cukorból főzött szirupba. Egyet forr együtt és a tűzről levesszük, így hagyjuk 24 órát. Majd a gyümölcsöt kiszűrjük a szirupból és nélküle újra felforraljuk, és újra belerakjuk a gyümölcsöt, két percig főzzük együtt. Azután üvegbe töltjük, a tetejére késhegynyi szalicilt teszünk, lezárjuk, tároljuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap

Séfbabér

Web oldal alapítója

Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Cseresznye jam
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »