Vanília puding receptje

Vanília puding nem csak az előre legyártott porból, különböző szárítási és más egyéb ipari műveleteken, sok kézen átesett technológiával állítható elő. Az igazán ízletes puding a saját konyháinkban készül. A leírt recept hagyományos szakács tapasztalatok alapján készült.

Hirdetés

Hozzávalók:

6 dkg liszt, 6 dkg vaj, 3 dl tej, 7 dkg porcukor, 1 csomag vanília cukor, 5 db tojás, 5 dkg morzsa

 

Vanília puding Séfbabér módra

Vanília puding Séfbabér módra

Elkészítése:

A 3 dkg vajat 3 dkg liszttel forróra melegítjük. Feleresztjük 3 dl forró tejjel, simára keverve kissé felfőzzük és félre állítjuk. Amikor kihűlt belekeverjük az 5 tojás sárgáját. A fehérjét keményre felverjük 2 dkg vaníliával, 7dk porcukorral, és szintén óvatosan hozzá keverjük. 5 db hőálló, egyszemélyes formát olvasztott vajjal kikenünk, finom morzsával behintjük. Úgy háromnegyed részig megtöltjük a masszával. Hőálló nagy edénybe állítjuk őket, és a tálat feltöltjük alattuk, másfél ujjnyi magasan, hideg vízzel. Mintha dunsztolnánk. A tűzre tesszük. Fedővel lefedjük úgy, hogy kis nyílást hagyunk, mert így a gőz szabadon távozhat. Egyenletes forrással 25-40 percig pároljuk. Kihűl állapotban, ízlés szerint díszíthetjük, tálalhatjuk. Amennyiben tálkára borítva szándékozunk kínálni, úgy óvatosan, kés segítségével válasszuk el az edény falától. Ezt követően a tálkát helyezzük felülre, és hirtelen mozdulattal fordítsuk át. Így megtartja formáját. Öntetekkel, gyümölcs befőttekkel, szörppel leöntve, vagy csak porcukorral megszórva is tálalhatjuk. Aki biztosra akar menni, esetleg nem lett kellően kocsonyás a krém, jobb, ha az eredetileg kiválasztott formákban hagyva teszi kelendőbbé, díszítéssel.

A Séfbabér neked ajánlja !

További recepteket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.  A pudingokkal kapcsolatban a Wikipédia oldalán találsz értékes információkat.  Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni az email fiókodba azt itt a főoldalamon Séfbabér is megteheted. Látogasd meg partner oldalainkat amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz  Minden Nap Alap  és az Adonisz.com  Valamint ajánlom Blogger oldalaim   Mind Nap Alap       Magyarok Nagyjai         Dream Spiri         Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vanília puding
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »