Bodzalekvár

Bodzalekvár recept. Varázslatos jam vadon termő bokorról. A természet járó barátok jól tudják milyen remek finomságokkal kényeztet bennünket Isten kertje. Vannak akik saját maguk is ültetnek ebből a sok rétűen hasznosítható növényből, mert jól tudják mennyire hasznos. Már a virágját megfelelően áztatva is, hűsítő italt készíthetünk magunknak. Szörpöket és a dzsemet is. A lekvárokhoz az érett vörös, majdnem fekete bogyó termését használjuk fel.

HirdetésHozzávalók

Bodzatermés, cukor, citromsav.

Bodzalekvár Séfbabér

Bodzalekvár Séfbabér

Elkészítés

A teljesen beérett bogyókat alaposan, igen nagy körültekintéssel átválogatjuk, az idegen részeket eltávolítjuk, majd megmossuk. A gyümölcsöt kis mennyiségű vízzel 5 percig főzzük és átpasszírozzuk, vagy finom szitán áttörjük. A gyümölcsvelőt, ha szükséges tovább főzzük, hogy besűrűsödjön. Ezután adjuk hozzá a cukrot. 1 kg gyümölcsvelőhöz 25-35 dkg cukrot és csapott mokkáskanálnyi citromsavat számítunk. Az ízesítőkkel még 5-10 percig főzzük. Majd üvegekbe töltjük és légmentesen lezárjuk. A hőkezelést 85-95 C-on végezzük 5-10 percig, majd hagyjuk kihűlni.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Bodzalekvár
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »