Paprika savanyúság télire

Paprika savanyúság télire eltevése, ecetes, saláta, tölteni valló. Talán a legnemesebbnek mondható zöldségünk amely nem csak friss elemi, hanem szárított őrlemény állapotában is szerepel a konyháink polcain. Egyik fő alapvető fűszerünk. Sok fajta nemesített változatának köszönhetően különböző aromákat tartogat. Télire való eltevése mind főzési mind táplálék kiegészítésként célirányos. Magas vitamin tartalma fogyasztani kötelez. Ki erősen, ki csípősen, és van aki csak csemege változatait kedveli. De hogyan is tegyük el a nem termő időszakra, télire?

Hirdetés



Ecetes paprika eltevése

Az alaposan megmosott és megszárított, lehetőleg egyforma méretű zöldpaprikát tiszta üvegbe rakjuk. Az üvegben a paprikákra egész borsot és torma szeleteket rakunk. A vizet felforraljuk a szalicilt belekeverjük 1 liter vízhez 1 grammnyi szükséges, és kihűlt állapotában beleöntjük az ecetet és sózzuk. 1l vízhez, 6 dl 10% ecetet, 2 dkg sót adunk. Jól összekeverjük és a paprikára öntjük. Az üvegeket a kamrába tesszük és 5-6 nap múlva felöntjük a megmaradt ecettel. Lekötözés illetve lezárás előtt megnézzük nincs-e puha paprika a tetején. Fontos, hogy a lé teljesen ellepje.

Paprika savanyúság télire Séfbabér (2)

Paprika savanyúság télire Séfbabér (2)

Paprika saláta eltevése

A jól megmosott paprikát  a csumájától, magjától megtisztítjuk. Egyforma széles karikákra szeleteljük, sós vízzel leforrázzuk. 1 liter vízhez 2 dkg sót adunk. 5-10 percig keverjük, majd leszűrjük és bő hideg vízzel lehűtjük. A leszűrt paprikát tetszés szerinti üvegekbe rakjuk, de nem szorosan. 1 liter vízhez, 1 liter ecetet, 2 dkg sót adunk és felforraljuk. Amikor kihűlt, a paprikára öntjük úgy, hogy ellepje. Pár szem borsot is tehetünk bele. A paprika tetejére kevés szalicilt hintünk, és lefedjük celofánnal vagy az üveg fedővel.

Hirdetés



Tölteni való paprika eltevése

A zöldpaprika csutkáját és hegyét levágjuk, hogy egymásba lehessen rakni, és a töltésnél ne maradjon légüres tér. Bő vizet forralunk és bele is dobjuk a paprikát, megforgatjuk és már le is szűrjük, jól lecsorgatjuk. Majd egymásba rakjuk őket. Hegyes végeikkel lefele fordítva, széles szájú üvegbe helyezzük. Az üvegbe rakott paprikára sűrű paradicsompürét öntünk, kevés szalicilt teszünk rá és légmentesen lefedjük. Kidunsztoljuk, kigőzöljük.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Paprika savanyúság télire
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »