Spárga befőzése

Spárga befőzése Hogyan tartósítsuk üvegben a csirágot ? Főként a Kínai konyha, Kínai ételek kedvelő számára ajánlom ezt a receptet. Bár mindenkinek hasznos lehet. Hazánkban ismert de nem igazán általánosságban használt növény, melyet ki spárgaként ki hagyományos nevén csirágnak nevez, ásványokban gazdag zöldség. Zöld és fehér változatai közül betevésre a fehér sokkal inkább javasolt. Aki szeretné, hogy háztartásában mindig rendelkezésre álljon, érdemes megfontolnia az alábbi recept gyakorlati alkalmazását.

HirdetésHozzávalók

Spárga, víz, szalicil, só.

Spárga befőzése Séfbabér

Spárga befőzése Séfbabér

Elkészítés

A spárgahajtást csúcsától lefelé, az erre alkalmas hámozó késsel meghámozzuk, és nyomban hideg vízbe tesszük, hogy meg ne barnuljon. Azután az üveg nagyságához mérten, egyenlő hosszúra vágjuk, majd kisebb szitába, csúcsával felfelé beleállítjuk, és forrásban lévő vízben megfőzzük. Ezt a műveletet úgy végezzük, hogy előbb csak az alsó keményebb részt főzzük meg, majd fokozatosan lejjebb engedve a szitát az egészet átfőzzük.

Úgy főzzük, hogy a spárga hosszúságának fele része 5 percig főjön, háromnegyed részével, 8 percig, csúcsával együtt 10 percig. A főzés akkor jó, ha a spárga a kezünkben hajlik, de nem törik. Főzés után hideg vízben többszöri víz cserével lehűtjük, majd gumigyűrűs tetejű üvegbe rakjuk. Felfőzött de lehűtött vízzel felöntjük, amelyben szalicilt teszünk. 1 liter vízhez 1 grammot veszünk alapul. Az üveget lezárjuk. Az üveget sós vízfürdőbe tesszük úgy, hogy a víz ellepje. A só 3-4 fokkal megemeli a forráspontot. 90 percig fedő nélkül főzzük. Ezt a felhevítési műveletet 5-6 nap múlva meg kell ismételni ugyan így sós vízzel, de akkor már csak 15-20 percig főzzük, illetve dunsztoljuk. Gondoskodni kell a lassú lehűléséről, legjobb, ha a fazékban vízzel együtt hűl. Fontos, hogy nagyon alaposan kimosott üvegeket használjunk és érdemes az üvegtetőket is leforrázni.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Spárga befőzése
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Translate »