Dió fagylalt

Dió fagylalt mint a jégbe zárt csoda receptje. A dió közismerten erős antioxidáns. A magvak között a legkedveltebb, csemege. Jeges finomságot is készíthetünk vele.

HirdetésHozzávalók

1 liter tej, 32 dkg cukor, 6 db tojás, 1/4 rúd vanília vagy aroma, 5 dkg pörkölt dió, 3 cl rum.

Dió fagylalt Séfbabér

Dió fagylalt Séfbabér

Elkészítés

Elkészítjük a vanília alap fagylaltot. Egy edényben felforralunk  8 dl tejet a vaníliával. Egy másik edényben a 6 db tojássárgáját habverővel a cukorral és 2 dl hideg tejjel szintén tűz felett kikeverjük forrásig, vigyázva, hogy le ne ragadjon. Amikor a 8 dl tej forrni kezd óvatosan hozzáadjuk, folyamatosan kevergetve. Amikor így együtt felforr levesszük a tűzről és sűrű szitán átengedjük, hűlni hagyjuk. Majd hozzá vegyítjük a 5 dkg apróra darált pörkölt diót és a rumot vagy aromát. Együtt kifagyasztjuk. Ízlésesen tálaljuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér       Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Dió fagylalt
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »
%d bloggers like this: