Kocsonyás gyümölcsízek

Kocsonyás gyümölcsízek receptje, szuper megoldás.A gyümölcsök ezzel az eljárással is remek ül felhasználhatók a háztartásunkban. Nagyon ízletes finom desszerteket készíthetünk velük, belőlük.

Hirdetés



Hozzávalók

Gyümölcs, cukor, citromsav vagy citromlé, zselatin, ízesítők: dió, mazsola, mandula, fahéj, szegfűszeg, reszelt citrom, narancshéj kedvünk szerint, rum.

Kocsonyás gyümölcsízek Séfbabé

Kocsonyás gyümölcsízek Séfbabé

Elkészítés

Kocsonyás gyümölcsízek  : A gyümölcsöket válogatjuk, mossuk és hámozás nélkül felszeleteljük, daraboljuk. Minden kg-hoz 6-7 dl vizet számolunk és abban addig főzzük míg teljesen megpuhul. A főzővíz minden literéhez 2-3 g. citromsavat vagy citromlevet használunk. Amikor teljesen megpuhult szitán hagyjuk teljesen átcsurogni. Ezt a levet tegyük lábasba és lassú tűzön, állandó keverés közben forraljuk, míg sűrű nem lesz. Közben készítsünk cukoroldatot, 2 dl vízből 80 dk cukorral vigyázva, hogy le ne kozmáljon. Ha a gyümölcslevet és a cukoroldatot kellően besűrítettük, akkor egy nagyobb edénybe összeöntjük, és lassú tűzön állandó keveréssel 15-20 percig forraljuk. A forraláskor keletkezett habot célszerű eltávolítani, mert csak így kapunk egy szép tiszta, átlátszó kocsonyát.

A főzési idő letelte után adjunk minden kg kocsonyához 1-2 dkg zselatint, ez szilárddá teszi a készítményünket. A zselatin hozzáadása után fejezzük be a főzést, majd végezzük el a kocsonyásodási próbát. Ennek egyszerű formája, ha egy cseppnyit hideg vízbe engedünk és nem oldódik fel benne, akkor jó.

A besűrűsített kocsonyát ízesíthetjük tetszés szerint, mazsolával, apróra vágott dióval, mandulával, szegfűszeggel, fahéjjal, reszelt citrom és narancs héjjal. 1 kg kocsonyához 30 dkg dió, mandula való a többit ízlés szerint. Az ízesítőket azonnal keverjük a kocsonyába, még forrón töltsük üvegekbe. Másnapig letakarva hagyjuk kihűlni. A megszilárdult kocsonyára öntsünk annyi rumot, hogy ellepje. Ezután légmentesen zárjuk le.

A puhára főtt megmaradt gyümölcsökből készíthetünk gyümölcshabot, lekvárt vagy azonnal fogyasztásra kerülő gyümölcssalátát. A savanyúbb gyümölcsök zselé készítéséhez megnövelhetjük a cukor mennyiségét, 1 kg-hoz 90 dkg szükséges.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap      Séfbabér Web     oldal alapítója      Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Kocsonyás gyümölcsízek
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »