Velős croquette

Velős croquette a belsőségek kedvelőinek egy velős ropogós recept. A tojásos velő jól ismert étel, amely remek fehérje forrás az emberi szervezet számára. Ebben a rántott étel elkészítési eljárásban is szerepel mind két alapanyag. Mégis teljesen más ízvilágot ismerhetünk meg,  illetve készíthetünk az alábbi leírás szerint. Ami fontos konyhatündérkék a wokot készítsük elő a sütéshez.

Hirdetés



Hozzávalók

3 nagyobb darab borjú velő, 3 dkg só, 2,5 dkg vörös hagyma, 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 1,5 dl tej, 1 g őrölt fekete bors, 1/2 g majoránna, 3 db tojás, 1/2 csomag petrezselyem, 20 dkg zsír. Bundázáshoz: 8 dkg liszt, 2 db tojás,15 dkg zsemlemorzsa.

Velős croquette Séfbabér

Velős croquette Séfbabér

Yum

Elkészítés

A borjúvelőt hideg vízzel megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, lecsorgatjuk és finomra összevágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és zsírban világosra pirítjuk, hozzáadjuk a velőt. A fűszerekkel megízesítjük, sóval, borssal, majoránnával, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet is, és megpirítjuk. Egy másik edényben, a 4 dkg vajból , 4 dkg lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a 1,5 dl tejjel és sűrűre főzzük. Amikor felforraltuk hozzáadjuk a velőt, 1 egész és 2 tojás sárgáját, jól megpirítjuk és egy kevés zsemlemorzsát szórunk bele. Ha már kész hűvös helyre tesszük, hagyjuk kihűlni. Majd megformázzuk ízlés szerint. Panírozzuk, azaz megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, ebben a sorrendben. Forró zsírban, wokban kisütjük. Tálalásnál illik hozzá a gomba vagy paradicsommártás. Natúr is, vagy főétkezéseknél körettel fogyaszthatjuk.

Hirdetés



A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A croquettel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Velős croquette
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »