Burgonya ropogós

Burgonya ropogós. Wokban sült burgonya croquette. Egy újabb burgonya feldolgozási módszer bevezetése változatosságot vihet a családi asztalra. Egyszerű elkészítése módja azonos a többi croquettéval, csak az összetétele más. Itt a recepthez illően a burgonyáé a fő szerep, illetve az, az alapanyag fő alkotó eleme.

Hirdetés



Hozzávalók

1,25 dkg burgonya, 3 dkg vaj, 2 dkg só, 1 g szerecsendió, 5 dkg liszt, 3 db tojás, 15 dkg morzsa, 15 dkg zsír.

Burgonya ropogós Séfbabér

Burgonya ropogós Séfbabér

Yum

Elkészítés

A burgonyát megtisztítjuk, lehámozzuk. Amikor göcsörtös a felülete jobb szolgálatot tesz a kés, mint a speciális hámozó. Egy nagyobb edényben, egyforma darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Minél apróbb annál gyorsabban lesz kész. Amikor megpuhult leszűrjük és hagyjuk megszikkadni, ez úgy 5 perc. Ezt követően szitán áttörjük, vagy össze mixeljük. A rendelkezésünkre álló eszközök igénybevételével dolgozzuk fel, még forró állapotban, mert ha kihűl már nem lesz könnyen omlós.  Hozzáadjuk a vajat, 2 db tojás sárgáját. Megfűszerezzük és jó habosra kikeverjük. Az így nyert masszát hagyjuk kihűlni. Ezt követően hengereket formálunk belőle. A rudacskákat tojásba, lisztbe és utoljára zsemlemorzsában alaposan megforgatjuk. A wokban zsírt (vagy diétázók olajat,) forrósítunk és benne aranybarnára kisütjük.
Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A burgonyával kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Burgonya ropogós
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »