Datolya krém

Datolya krém igazi jégbe hűtött, fagyasztott csemege. A krém készítés technikáját érdemes elsajátítani, mert remek kiváló desszertet lehet ötletesen előállítani az alap ismeretekkel.

HirdetésHozzávalók

0,5 l. tejszín, 5 dkg porcukor, 25 dkg datolya mag nélkül, 2 cs sárga zselatin.

Datolya krém Séfbabér

Datolya krém Séfbabér

Elkészítés

A fél liter tejszínből kemény habot verünk 5 dkg porcukorral. Majd 25 dkg vékony szeletekre vágott és 2 cs. olvasztott sárga zselatint keverünk hozzá. Amennyiben jégben hűtve akarjuk elérni a kívánatos hőfokot úgy egy lezárható formát kikenünk mandulaolajjal, beleöntjük a krémet és lezárjuk,  a tetejénél a nyílásokat körbekenjük vajjal, hogy a sós lé ne szivárogjon a krémre, majd sós jégdara közzé ágyazzuk 3 óra hosszára. Aki szeretné poharakba, kelyhekbe adagolva is hűtheti hűtőben . ízlésesen díszítve kínáljuk.(gyümölcsök, csokoládé)

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap         Séfbabér         Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Datolya krém
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »