Zöldbab tartósítása

Zöldbab tartósítása, sóban, ecetesen, dunsztolva konzervként. Tippek  azoknak akik még nem tartósítottak ebből a zöldségféléből és nincs bevált receptjük vagy szeretnének más eljárással is megismerni, tartósítani. Itt most három bevélt módszert találsz a lényeg az, hogy milyen idő távban tervezel. Akik nem tudják vagy hosszabb távra akarnak a zöldbabból tárolni, mindenféle képen a konzerválást, vagyis dunsztolást javaslom. Igaz valamelyest munkásabb, de megtérül.

HirdetésZöldbab eltevése sóban

Hozzávalók :1  kg zöldbabhoz 15 dkg só, 2 dkg cukor
Elkészítés

A frissen szedett fiatal zöldbabot a szálkáitól jól megtisztítjuk, és jól megmossuk, majd tiszta ruhával jól leszárítjuk. A letisztított zöldbabot 7 cm-es darabkákra vágjuk. Az így elkészült zöldbabot lemérjük, minden kg babhoz 15 dkg sót és 2 dkg cukrot számítunk. A cukrot sót összekeverjük és ezzel az összevágott babot jól lesózzuk. 24 óráig hagyjuk így állni. A bab a sózás következtében összeesik és levet enged. A babot tiszta üvegbe rakjuk, a levét ráöntjük és légmentesen lezárjuk. Szellős helyen tároljuk.

Zöldbab tartósítása Séfbabér

Zöldbab tartósítása Séfbabér

Zöldbab eltevése ecetben

Hozzávalók:  Zöldbab, ecet, só, szalicil.
Elkészítés

A frissen szedett zöldbabot száraitól megtisztítjuk és megmossuk, feldaraboljuk. Ecetes vizet forralunk és forráskor a zöldbabot beleszórjuk, félig megfőzzük. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni.Az ecetes vizet ezután újra felforraljuk, ha gyenge kevés ecetet öntünk még hozzá és minden egyes liter léhez adunk 1 dkg sót. A kihűlt babot üvegekbe rakjuk és a kihűlt lével felöntjük úgy, hogy teljesen ellepje a tetejére 1-1 csipet szalicilt teszünk, légmentesen lezárjuk és kigőzöljük. A forrástól számított 15-20 percig. Csak akkor vegyük ki a főző edényből amikor már teljesen lehűlt.

HirdetésZöldbab eltevése konzervként

Hozzávalók : Zöldbab, só, víz.
Elkészítés

Befőzésre a zsenge és húsos zöld vagy viaszbab használható, amelyben a magképződés még nem vagy csak éppen elindult. A hüvelyeket a végeiktől esetleg szálkáiktól megtisztítjuk, esetleg egyenlő darabokra vághatjuk. Megmossuk, forrásban lévő vízben 3-4 percig előfőzzük, lehűtjük, tiszta üvegekbe szorosan rakjuk. Enyhén sós vizet forralunk, benne a szalicilt feloldjuk, literenként 1 grammot, ezzel az üvegeket felöntjük, légmentesen lezárjuk. A spárgánál ismertetett módon kétszer kifőzzük.

Figyelem ! A zöldbab konzervként eltevés módja és menete szerint tehetünk el karfiolt és gombát is. Teljesen ugyan így.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Zöldbab tartósítása
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »