Blanchirozás lazítás

Blanchirozás lazítás Mit jelentenek ezek a konyhai technikák ? A szakács teendőket kedvelni kell, ahhoz, hogy értékes eredményeket érjünk el. Ezt a szeretetet azonban Önmagunkban kell kifejlesztenünk, mert ezt nem lehet megtanulni. A recept leírások holt betűk maradnak mind addig amíg nem megfelelő gonddal érdeklődéssel odaadással végezzük.

HirdetésBlanchirozás lazítás Séfbabér

Blanchirozás lazítás Séfbabér

 

Mikor blanchirozunk ?

Blanchirozás   Akkor amikor valamit leforrázunk, gyakran előforduló konyhai művelet. Ha például a korai kelkáposzta, kelvirág vagy egyes vad húsok jellegzetes szagát akarjuk eltávolítani, akkor forrásban lévő vízbe tesszük, egy pillanatig forrni hagyjuk benne, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, majd másik vízben folytatjuk a főzést. Ugye ismerős művelet ?

Hogyan lazítsunk a konyhában ?

Lazítás  Igen sűrűn előforduló konyhai technikai művelet a lazítás amelyen a tészták kelesztését, dagasztását, a különböző masszák vajkrémek, kikeverését, kidolgozását, a habverést értjük. A lazítás célja tulajdonképpen az, hogy minél több levegőt vigyünk be a kikeveréssel, kidolgozással a masszába, hogy ezáltal is szaporítsuk és könnyebbé tegyük. Tehát az egyes étel leírásoknál ahol fontos a jó kikeverés, erre gondosan érdemes ügyelni, hogy eredményes legyen a készítésük.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér       Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Blanchirozás lazítás
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »