Karamell jégkrém

Karamell jégkrém Vanília alap és karamellizált cukorból, tejszín hozzáadásával, új hűsítő finomságot készíthetünk. A meleg idő beköszöntével egyre jobban megkívánjuk a hideg italokat és finomságokat. Ahogy az élelmezés terén, úgy a kényeztető desszertek világában is fontos számunkra a változatosság. A karamell jeges formája egy kellemes kényeztetés a jeges édességek palettáján. Mégis egyszerűen elkészíthető, az alábbi recept segít ebben.

HirdetésHozzávalók

5 dl vanília alapfagylalt, 20 dkg cukor, 4 dl tej, 1 dl tejszín.

Karamell jégkrém Séfbabér

Karamell jégkrém Séfbabér

Elkészítés

A cukrot egy száraz edényben tűzre tesszük, megolvasztjuk, időnként megkeverjük, amikor aranysárga színe lesz és csomómentes, felöntjük az egymással elvegyített tej és tejszín mennyiséggel. Hagyjuk felforrni, majd leszűrjük és elkeverjük az alap fagylalttal és kifagyasztjuk. Ízlés szerint tálaljuk.

Készíthetjük alap fagylalt nélkül is. Ebben az esetben az alapanyagokat meg duplázzuk. 40 dkg cukor, 8 dl tej, 2 dl tejszín szükséges. A cukor olvasztása nagy oda figyelést igényel, mert magas hőfokú. A karamell íz erőteljesebb ebben az esetben és kevésbé krémes.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap         Séfbabér        Web oldal alapítója         Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Karamell jégkrém
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »
%d bloggers like this: