Zöldborsó leves

Zöldborsó leves. Csontléből vagy csak vízzel főzve. A csontlével készített változat ásványokban gazdagabb, viszont a csak vízzel főzött sokkal gyorsabb, és lehet ugyan annyira ízletes. Mindenkinek saját ízlése szerinti elkészítése javasolt, támpontnak szánva az alábbi leírást, ez egy recept neked.

HirdetésHozzávalók

30 dkg sertés vagy borjúcsont aki vízzel főzi ezt kihagyja, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 1 kg friss vagy 1/2 kg konzerv zöldborsó, 4 dkg zsír, 12 dkg liszt, 2 dkg só, 2 dkg cukor, 1/2 csomag petrezselyemzöldje, 1/2 tojás.

Zöldborsó leves Séfbabér

Zöldborsó leves Séfbabér

Yum

Elkészítés

A csontokat és a zöldségeket megtisztítva, megmosva, 1,5 liter sós vízben 2 óra hosszát főzzük. Aki csont nélkül készíti ezt kihagyja és továbbra is a 1,5 liter vízre koncentrál. A zöldborsót megtisztítva, megmosva a leszűrt lébe tesszük, aki vízzel főz az a zöldségek együtt  főzi meg sóval, cukorral ízesítve. A zsírból és a lisztből világos  rántást készítünk. Apróra vágott zöldpetrezselymet keverünk bele és kevés vízzel felöntjük, majd a leveshez adagoljuk és 10 percig forraljuk. Közben 6 dkg lisztből és a 1/2 tojásból csipetkét (apró tészta) készítünk és a levesbe főzzük. Aki szeretne egy sűrűbb ételt az a tésztából készíthet dupla adagot, így felhasználja az egész tojást és abból lehet galuska.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a halakkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Zöldborsó leves
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »