Almás lepény

Almás lepény, almás pite, almás sütemény. Több néven ismert ez a szintén magyar hagyomány őrző sütemény. A gyümölcsös sütemények között elsődleges helyet foglal el. Ez a recept is 1955-ös évekből őrzött kincs. Aki így készíti biztos sikeres édességgel büszkélkedhet.

Hirdetés



Hozzávalók

20 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy zsír, 1 db tojás, 1 dl tejföl, 1 kávéskanál rum vagy aromája, 1/4 citromhéja, csipetnyi só, 5 dkg zsemlemorzsa, 16 dkg cukor, kevés fahéj, 1 kg alma.

Almás lepény Séfbabér

Almás lepény Séfbabér

Yum

Elkészítés

20 dkg lisztből, 10 dkg vaj vagy zsír, 6 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, kevés rum, 1 dl tejföl, csipet só és citromhéj hozzáadásával omlós tésztát gyúrunk a sütést megelőző este, éjjelre hideg helyre tesszük. Másnap megfelezzük és az egyik felét ceruza vastagságúra kinyújtjuk. Tepsibe helyezzük, villával meg szurkáljuk, kissé átsütjük, hogy a tészta megszilárduljon. A sütőből kivéve kevés zsemlemorzsával meghintjük. Rátesszük a szeletekre vágott vagy lereszelt és levét kifacsart almát. Fahéjas cukorral megszórjuk. A tészta másik felét szintén kinyújtjuk és ráhelyezzük az alma rétegre. Tojással megkenjük, villával sorosan megszurkáljuk és mérsékelt hőfokon pirosra sütjük. A sütőből kivéve kihűlni hagyjuk, csak az után szeleteljük fel, a tetejét porcukorral megszórjuk.

Hirdetés



A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A szilvás gombóccal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Almás lepény
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »