Gyümölcs kenyér

Gyümölcs kenyér, ünnepi kenyér, édesség. Hagyományos ünnepi süteményeink egyike amely mazsolás, diós ízével belopta magát az emberek kedvencei közzé. Aki jól bánik a kézi habverővel annak nem okoz problémát az elkészítése. Az előkészület folyamán fontos szerepet játszik az összetételére gyakorolt hőhatás és hő különbözet.  Van aki inkább a kelesztett változatát szereti sütni, de az egy másik  recept lesz.

Hirdetés



Hozzávalók

9 db tojás, 7 dkg dió, 20 dkg mazsola, 2 evőkanál rum vagy aroma, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 7 dkg vaj, 1/2 citrom reszelt héja.

Gyümölcs kenyér Séfbabér

Gyümölcs kenyér Séfbabér

Yum

Elkészítés

Az apróra vágott diót és a mazsolát egy tálba téve lelocsoljuk a rummal vagy aromával. Erre a ráreszeljük a fél citrom héját. Bár jobb egészben hagyni, csak a felét reszeljük le. A 6 tojás sárgáját, 3 egész tojást és 15 dkg porcukrot egy tálban, (habüstben) állandó keverés közben melegen sűrűre felverünk, majd levesszük a tűzről és hidegre keverjük. Ha kihűlt, hozzávegyítjük 20 dkg lisztet, utána a vagdalt gyümölcsöt, és végül a langyosra melegített vajat óvatosan belekeverjük. Hosszúkás, vajjal kikent és lisztezett formába öntjük. Mérsékelt tűznél lassan, 40-45 percig sütjük. Lisztezett felületre borítjuk, ha teljesen kihűlt szeletekre vágjuk és vaníliás porcukorral meghintjük.
Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. Az édességekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Gyümölcs kenyér
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »