Tojás főzés

Tojás főzés hígra, lágyra vagy keményre ? A tojás az egyik legfontosabb, nélkülözhetetlen élelmiszerünk. Nem csak teljes értékű fehérje, hanem zsiradék és vitamin is van benne. Az év folyamán rendszeresen kapható, tárolható. Sok rétű felhasználása révén a konyhák kedvelt alapanyaga is. Számos tojás étel gyorsan, szinte percek alatt elkészíthető, mégis magas tápértékű, ízletes fogást tehetünk az asztalra.

 

HirdetésMivel a tojás könnyen és gyorsan romlik, érzékeny minden nemű fertőzésre, ezért előkészítésénél, használatakor nagy körültekintést igényel. Feltörés előtt mindig alapos mosás szükséges, amennyiben ebben az állapotában tárolásra kerülne sor, azonnal helyezzük hűtőszekrénybe. Ez a művelet javasolt abban az esetben is, ha a fehérjéből habot szándékozunk verni, mert így könnyebb lesz, továbbá ügyeljünk arra is, hogy a sárgájából ne kerüljön bele a kettéválasztáskor, mert akkor felverhetetlené válhat.

Hozzávalók

Szükséges db tojás, víz, csipet só.

Tojás főzés keményre Séfbabér

Tojás főzés keményre Séfbabér

Elkészítés

Egy szükséges nagyságú edényt 3/4 részig feltöltünk vízzel és felforraljuk, bele teszünk egy csipet sót, amelyre azért van szükség, hogy a tojás héja könnyebben leváljon. Ebben a forró sós vízbe helyezzük a megmosott, szükséges mennyiségű tojásokat egy kanál segítségével. Óvatosan engedjük bele, hogy a héjuk ne sérüljön. Fontos, hogy a víz teljesen ellepje. Az együtt forrástól számítva, közepes hőfokon főzzük a szükséges keménységre.

Lágy tojást 3 percig.
Híg tojást 5 percig.
Kemény tojást 10 percig.

A főzéshez szükséges idő végén, a tojásokról a forró vizet öntsük le és azonnal hűtsük hideg vízzel, hogy megakadályozzuk a tovább szilárdulást. Természetesen ez a kemény tojás esetében kisebb jelentőséggel bír.

Tojás főzés Séfbabér

Tojás főzés Séfbabér

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap         Séfbabér         Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Tojás főzés
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »