Őz croquette

Őz croquette sült hús azonos elkészítés, nyúl, fácán croguette receptje. Ezekből a vadas húsokból azonos módon készíthetünk rántott ételt wokban. Az alapanyag szükségletnél csak is kizárólag a hús különbözik. Az egyéb alapanyagok és elkészítése teljesen azonos. Igazi ínyencségnek számít. Beszerzésük csak is a megengedett vadvédelmi szabályozás betartásával megengedett.

Hirdetés



Hozzávalók

50 dkg főt őz hús vagy vad hús. 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2 dl tej, 2,5 dkg vöröshagyma, 2 dkg só, 2 g pástétom fűszer keverék, 2 db tojás sárgája, 15 dkg zsír, Bundázáshoz: 5 dkg liszt, 2tojás, 15 dkg zsemle morzsa.

Őz croquette Séfbabér

Őz croquette Séfbabér

Yum

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát, 4 dg vajban megdinszteljük, hozzáadjuk a lisztet. Kicsit felforrósítjuk, felöntjük a 2 dl tejjel, felforraljuk, majd hozzáadjuk a darált őzhúst. Ezt követően a 2 tojás sárgáját a pástétom fűszert, sót. Alaposan összekeverjük, összefőzzük, hogy az ízek megfelelően elkeveredjenek. Amikor kész hűvös helyen kihűtjük. Ezt követen vastagabb formákat készítünk a megszokottaknál. Panírozzuk azaz lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsában megforgatjuk. A wokban zsírt forrósítunk és ebben kisütjük. Tálalásnál jól illik hozzá a tejfölös mártás vagy a madeira mártás. Ki melyiket részesíti előnyben. Köretnek a burgonyapüré hozzá a megszokott.

Hirdetés



A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A croquettel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Őz croquette
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »