Málnás-kávés muffin

Málnás-kávés muffin Isteni finomság, kényeztetés a léleknek. Akkor amikor valami édességre éhezünk meg, a muffinok nagyon jól bevált apró sütemények, amely rövid idő  alatt gyorsan elkészíthetők. Nem is nevezném macerás dolognak, hiszen annyira egyszerű még a kezdő kis szakácsoknak is. Nagyából összekeverjük az alapanyagokat és kisütjük. Nos azért nem mindegy, hogy mégis mit kutyulunk össze.

Hirdetés



Hozzávalók

 25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 5 dkg mogyoró, 1 evőkanál instant kávé, 4 db tojás, csipetnyi só, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 cl kávé likőr vagy kevés aroma, 15 dkg málna.

Málnás-kávés muffin Séfbabér

Málnás-kávés muffin Séfbabér

 

Yum

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a durvára aprított mogyoróval, az instant kávéval. A tojás sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. Külön tálba tesszük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a vajjal. A fehérjéből a sóval kemény habot verünk. Ilyenkor jó szolgálatot tehet, ha van robotgépünk. A vajas tojássárgájás masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd hozzáadjuk a kávé likőrt vagy aromát. A felvert tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk a simára kidolgozott masszába. Ugyan ennyire óvatosan a málnát is, hogy ne törjön össze. A muffin formát kivajazzuk, ki lisztezzük, vagy papírkapszlikkal kibéleljük. Ebbe belekanalazzuk a tésztát. Majd közepes hőfokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt, tűpróbáig sütjük. A tetejét habbal és gyümölcsökkel díszíthetjük.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a muffinokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Málnás-kávés muffin
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »