Narancs likőr recept

Narancs likőr recept. Narancs ital házilag. A házilag készített italok ugyan olyan erős varázzsal bírnak, mint az saját kezűleg előállított ételek és sütemények. Hűen tükrözi a jó házigazda vendégváró mivoltát. Csak 18 éven felülieknek készült recept !

HirdetésHozzávalók

15 db narancs, 1 liter 90%-os alkohol, 20 dkg cukor, 1,2 l víz,

Narancs likőr Séfbabér

Narancs likőr Séfbabér

Elkészítés

A 15 db szép nagy sötétre érett narancshéját lehámozzuk úgy, hogy lehetőleg semmi se maradjon a fehér részéből rajta. Másfél literes üvegbe tesszük, ráöntünk 1 liter 90%-os alkoholt és alaposan ledugaszoljuk. Állni hagyjuk 8 napig. A 9. nap 6 dl vízben felfőzünk 10 dkg cukrot, a habját leszedjük és a tiszta langyosra hűlt cukros vizet hozzáadjuk az alkoholos narancshéjhoz. Újból ledugaszoljuk és 4 hétig hagyjuk így állni. A négy hét elteltével leszűrjük a narancshéjat és 2 literes üvegben ledugaszolva ismét állni hagyjuk. A narancsok héjára ismét felfőzzünk 6 dl vízben 10 dkg porcukrot, az előzőekben leírtak szerint, de itt már melegen öntjük a visszamaradt narancshéjra. Ismét 8 napig, naponta felrázva lezárva tartjuk. Azután leszűrjük és az alkoholos léhez adjuk. Lezárva 14 napig úgy hagyjuk. Majd filtráljuk, szűrőpapíron vagy sűrű vászon anyagon átszűrjük, 0,5 literes üvegekbe töltjük, alaposan lezárjuk. Minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Narancs likőr
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Translate »