Piskóta puding

Piskóta puding. Eredeti nem porból készült, főzött krém. Ez az igazi desszert, mentes a tartósítószerektől, valódi házi készítésű vendég váró édesség. Igaz nem a gyors megoldás puding főzéshez, de megéri az időráfordítást. Ezért javaslom mindazon kedves recept olvasóimnak akik szívesen ténykednek konyhájukban és szeretik a hagyományos valódi ízek elkészítését. Élvezik a konyhaművészetet.

Hirdetés



Hozzávalók

4 db tojás, 30 dkg piskóta, 4 dkg cukor, 8 dl tej, 1 csomag vaníliacukor, 4 dkg vaj, 5 dkg zsemlemorzsa.

Piskóta puding Séfbabér

Piskóta puding Séfbabér

Yum

Elkészítés

A 30 dkg piskótát legyen  az házi készítésű vagy babapiskóta, apróra tördeljük, és egy mélyebb tálba helyezzük. A 8 dl tejet az 1 csomag vaníliás cukorral és a vajjal felforraljuk. Ezt a krémet ráöntjük az össze őrölt piskótára. Az így kapott masszát alaposan összekeverjük. A 4 tojást felütjük és külön választjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját a masszába dolgozzuk. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük és szintén a krémhez keverjük. Kis tálkákat kivajazunk, beszórjuk zsemlemorzsával, ebbe adagoljuk a kész krémet. Ezeket a tálkákat vízzel telt lábasba tesszük, úgy hogy el ne lepje, jó ha van tetejük. A lábas alá gyújtunk és lassú tűzön kigőzöljük. Amikor kész. tányérokra borítjuk. Gyümölcsökkel tálaljuk.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A pudingokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Piskóta puding
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »