Sonkás rizottó

Sonkás rizottó. Wok-ban készítve, gombával, sajttal, borsóval. A rizottók ugyan azon technikával készülnek,a különbség összetevőikben és használati eszközeinkben van, amely befolyásolja az ízeket. Ugyan azon étel egészen más ízvilágban részesül, ha Wok-ban készítjük. Aki még nem próbálta, azt javaslom ne hagyja ki. Ugyanis az edény félgömb alakú kiképzésének köszönhetően, kis energia felhasználással sokkal magasabb hőfok érhető el mint a hagyományos edényekben, ezért az étel gyorsabban elkészíthető, és ízletesebb is. Ennél a receptnél a rizs főzése vesz el több időt a többi csak 10 perc lehet.

Hirdetés



Hozzávalók

30 dkg sonka, 30 dkg rizs, 20 dkg konzerv borsó, 15 dkg gomba, 10 dkg zsír, 6 dkg vaj, 2 dkg só, 1/2 csomag zöldpetrezselyem, 10 dkg reszelt sajt.

Sonkás rizottó Séfbabér

Sonkás rizottó Séfbabér

Yum

Elkészítés

A rizshez egy edényben 4 dkg apróra vágott hagymát, 6 dkg zsírban megdinsztelünk. Majd ehhez hozzáadjuk a 30 dkg rizst, jól átmelegítjük, felöntjük 6 dl vízzel, megsózzuk és, ha jól felforrt fedővel letakarjuk, majd sütőben így kb 20 percig pároljuk. Amikor kész villával belekeverünk 5 dkg vajat. Így minden rizsszem külön marad nem áll össze.

A gombát szeletekre vágjuk és Wok-ban zsírban megpirítjuk, hozzátesszük az ízlés szerint szeletelt sonkát, ha lehet kockára, a zöldborsót és jól átmelegítjük. Ezt követően az elkészített rizst beleborítjuk. Rászórjuk a sót borsot, illetve megfűszerezzük. A vágott zöld petrezselyemmel és a sajttal alaposan elkeverjük. Amikor elkészült kivajazott tálra borítjuk, megszórhatjuk sajttal és szokták madeira mártással is tálalni vagy pecsenye lével.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A rizottóval kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Sonkás rizottó
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »