Ecetes gomba

Ecetes gomba Hogyan tartalékoljunk gombát télire ? Hogyan tegyünk be belőle télire, hogy élvezhessük természet adta ízeit, vitaminjait ? Az egyik szuper megoldás az ecetes befőzése, tartalékolása. Lehetőleg csiperke gombát próbáljunk legelsőre betenni.

HirdetésHozzávalók

Gomba, cukor, só, 20%-os ecet, szemes bors, babérlevél, hagyma.

Ecetes gomba Séfbabér

Ecetes gomba Séfbabér

Elkészítés

Lehetőleg friss csiperkegombának tönkjének alsó részét levágjuk, többszörös vízben alaposan megmossuk. 4-5 percig enyhén ecetes vízben előfőzzük. A megfőtt gombát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, amikor a víz leszikkad róla üvegekbe rakjuk. Közben elkészítjük a felöntő levet. Amelynek minden literéhez 4 dkg sót, 1 dkg cukrot, 1 dl 20 %-os ecetet adunk, ugyanakkor minden kiló gombához 5-6 szem borsot, 1-2 db babérlevelet, 5 dkg szeletelt  hagymát számítunk. A felöntő levet és a fűszereket a gombára helyezzük, az üvegeket légmentesen lezárjuk és 85 C fokon 15 percig hőkezeljük. Ezután szobahőmérsékleten lehűtjük.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Ecetes gomba
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »
%d bloggers like this: