Ropogós karikaburgonya

Ropogós karikaburgonya. Hogyan készül a házi csipsz ? Más nyelven Pommes chipes. Bárhogyan is próbálkozunk az elkészítésével, nem olyan mint amit készen tasakokban vásárolunk ? Mégis sokkal inkább kedveljük a házias ízeket. Akkor, ha az alábbi recept szerint készítjük, nagyon hasonló, sőt finomabb, ízletesebb csemegét vagy köretet kapunk a minden napi étkezéseinkhez.

Hirdetés



Hozzávalók

1,5-2 kg burgonya, 2 dkg só, 25 dkg zsír vagy olaj, csipet szárított zöldpetrezselyem.

Ropogós karikaburgonya Séfbabér

Ropogós karikaburgonya Séfbabér

Yum

Elkészítés

A burgonyát vékonyan lehámozzuk. Mindenki maga döntse el, neki a kifejezett erre a célra kifejlesztett eszközt megfelelőbb,  vagy jól boldogul a késsel. A késsel is lehet vékonyra hámozni, a göcsörtösebb burgonya felületét pedig vele egyszerűbb is. Ebben az esetben ne függőlegesen húzzuk a kést, hanem a végénél megkezdve körkörösen haladjuk rajta.  Ez a javaslat a kezdő konyha tündéreknek szólt, távol álljon tőlem, hogy más estben pazarolom az időt. Amikor a hámozással elkészültünk vékony karikákra szeleteljük. Minél vékonyabb annál jobb. Ezt követően alaposan megmossuk és ami fontos, hogy tiszta ruhával szárazra töröljük. A zsírt serpenyőbe téve megolvasztjuk, a burgonya karikákat forró zsírban kisütjük. Ne tegyünk egyszerre sokat a zsírba vagy olajba, mert felhabzik és kifut, gyorsabb és ropogósabb is lesz. A megsült burgonyát szárított petrezselyemmel enyhén meghintjük, tálalás előtt sózzuk. Aki akarja szórhatja borssal, esetleg őrölt köménnyel, ki, ki szája íze szerint. Az így sült csipsz nem lesz tele ízfokozókkal és egészségesebb .

Hirdetés



A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A burgonyával kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Ropogós karikaburgonya
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »