Sárgabarack lekvár jam íz recept.

Sárgabarack lekvár jam íz recept. Elkészítés három módja. A lekvár főzés nagy hagyományra tekint vissza. A modern technikához kínál a kereskedelem speciális zselésítő, ízesítő porokat, készítményeket. Megkönnyítve valamelyest a háziasszonyok dolgát. Én mégis sokkal inkább javaslom az eredeti módszert, azoknak akik finom, vitamin gazdag lekvárt szeretnének fogyasztani. Sőt cukor nélkül diétásan készíthető.

HirdetésHozzávalók

Sárgabarack, cukor, szalicil.

Lekvár

Az érett barackokat megmossuk, forró vízbe dobjuk, két perc múlva szűrővel kiszedjük, a héját lehántjuk, magját kiszedjük. A forró vízbe dobás azért fontos mert elpusztítja a baktériumokat és könnyebben leválik a héja. A barackokat passzírozás nélkül másfél órán át főzzük, folytonosan kevergetve a felforrástól számítva. Ahány kiló gramm volt a barack héjastól magvastól, annyiszor 35 dkg cukrot teszünk a főtt gyümölcsbe, és még 15 percig főzzük. A tiszta üvegeket átforrósítjuk vízzel és a főzetet beleöntjük. Tiszta vászonruhával leterítve hagyjuk állni, meleg helyen 24 órán át. A tetejére tehetünk késhegynyi szalicilt, de nem feltétlen szükséges és légmentesen lezárjuk. Aki szeretné a magjából is tehet hozzá néhány szemet. A gyümölcs minél érettebb annál gyorsabban elkészül és annál édesebb is. Aki viszont nagyon édesen szereti tehet kilónként 40-45 dkg cukrot hozzá. Ez ízlés dolga. A három eljárás közül ez a legtartósabb.

Sárgabarack lekvár, jam, íz Séfbabér

Sárgabarack lekvár, jam, íz Séfbabér

Hámozatlan barack jam

A szép magvaváló sárgabarackokat megmossuk, kettévágva magját kiszedjük. A kimagozott gyümölcsöket lekvárfőző lábasba rakjuk. 1 kg gyümölcshöz 30 dkg cukrot számítva. Soronként rászórjuk, úgy hogy a gyümölcs tetejére is cukor kerüljön. Másnapig állni hagyjuk. Majd nem túl sűrűre kifőzzük és szalicilt keverünk bele. Átforrósított üvegekbe szedjük, lezárjuk és száraz gőzbe rakjuk.

Sárgabarackíz

A megmosott barackot kimagozzuk és lemérjük, minden kiló gramm barackra 75 dkg cukrot teszünk. Zománcozott edénybe rakjuk és lecukrozzuk. Másnap erős tűzön 15-20 perc alatt sűrűre befőzzük és előmelegített üvegekbe forrón rakjuk. Következő nap késhegynyi szalicilt téve a tetejére, légmentesen lezárjuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap

Séfbabér

Web oldal alapítója

Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Summary
recipe image
Recipe Name
Sárgabarack lekvár jam íz
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »