Élesztő használata

Élesztő használata Hogyan használd helyesen ?  Az élesztő kezelése fontos a konyhai teendők között. Alapvető dolog, nagyon sok tésztafélét készíthetsz el, ha megtanulod helyesen kezelni, szükséges. A kedvenceink nagy többségéhez használatos alapanyag. A pizza , lángos, pogácsa, és az összes kelt tészta tartalmazza.Tudom ez nem újdonság, de csak nagyon kevesen tudják helyesen készíteni. Ez a leírás a kenyér kivételével érvényes, mert a kovász ott lényegesen több kelési időt igényel, viszont ebből kifolyólag tovább marad friss.

HirdetésÉlesztő használata Séfbabér

Élesztő használata Séfbabér

Elkészítés

1,5 dl langyos tejeben  ami nagyon fontos, hogy csak enyhén langyos legyen, feloldunk 1 teáskanál cukrot és belemorzsoljuk az újainkkal a kis kocka, (50g) élesztőt. Egy 2 dl bögre elegendő. Langyos helyen állni hagyjuk és rövid időn belül szépen emelkedni fog, a hőmérséklettől függően. Az így kapott masszát az alap tésztába dolgozzuk, amit lehetőleg szintén meleg helyen, letakarva tovább kelesztjük (kb: 30-40 perc). Javaslom akinek még nincs és szeret sütögetni, szerezzen be egy kelesztő tálat. Nagyon sok hasznát veheti, mert rendelkezik tetővel és segít így a kelésben is. A megkelt tésztát szükség szerint formázzuk, sütjük.  A kenyerek készítésénél a kelesztési idő lényegesen hosszasabb. Ott hasznos lehet a nagy üveg.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Élesztő használata
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »
%d bloggers like this: