Gombakrém leves 

Gombakrém leves ínyenceknek, recept annak aki szereti. Megoszlanak a vélemények a gombás ételek fogyasztását illetően. A beszerzésénél nagyon fontos, hogy biztonságos forrásból szerezzük be. A legokosabb, legbiztosabb beszerzése a bolti vétel. Kivéve, ha nem gombaszakértő az elkészítője. Ugyanis a vadon szedett gombáknál elegendő a mérgezéshez, ha a spórája rákerül az egészségesekre, akkor már veszélybe kerül az egészség. Ezért csak a biztonságos forrásból vásárolt gombát készítsük el. Csak az erre a célra szolgáló zöldségfélét főzzük meg.

HirdetésHozzávalók

10 dkg sárgarépa, 5 dkg vaj, 15 dkg gomba, 6 dkg liszt, 2 dkg só, 1 dl tejszín, 1 g őrölt bors, 1 db tojás sárgája.

Gombakrém leves Séfbabér

Gombakrém leves Séfbabér

Yum

Elkészítés

A gombát megtisztítjuk, alaposan megmossuk és apróra szeletekre vágjuk. A vajban megpirítjuk, megborsozzuk és a lisztet hozzákeverjük, megpirítjuk a liszttel is. Majd vízzel felöntjük. A répát megtisztítjuk, megmossuk, apróra daraboljuk és beletesszük. Az ételt megsózzuk, és a répa puhulásáig főzzük. Amikor ez kész az egészet szitán átszűrjük, áttörjük. A tojás sárgáját alaposan a tejszínben elkeverjük. Ezt így a már nem forró levesbe keverjük. Ezt elvégezhetjük közvetlen tálalás előtt is. Fűszerekkel megszórva (fűszer paprikával, borssal, stb) díszítjük, tálaljuk.
Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A levesekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Gombakrém leves
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »
%d bloggers like this: