Torta készítés

Torta készítés Alap tudni valói, és módszerei. A cukrász süteményeket, ha házilag készítjük sokat spórolhatunk meg vele. Ezért érdemes elsajátítani a tortakészítés tudományát, hiszen egyetlen ünnep sem ünnep nélkülük.

Hirdetés



A torták készítésekor két módszert különböztetünk meg. Az egyik amikor saját krémjével vonjuk be, a másik amikor fondant-tal  behúzva alakítjuk. Az első esetben a krém készítésekor 20 dkg-al többet kell számolni. A betöltött torta oldalát tetejét be kell vékonyan kenni. A megmaradt krémet tasakba töltve, annak csücskét kivágva, ha van sima, vagy csillagmintát adó csövet húzunk rá és vele tetszés szerinti mintával díszítjük. Oldalát saját tészta morzsával, egyéb édes morzsával vagy csokoládé darával meghintjük.

Torta készítés Séfbabér

Torta készítés Séfbabér

Amennyiben áthúzott tortát készítünk, betöltés után jól kifagyasztjuk, utána a tetejét és az oldalát egész vékony lekvárral lekenjük mert ezáltal fényes marad rajta a bevonat. A torta 20 dkg fondant vesz fel de 30 dkg-ra számítsunk. Egy része lefolyik és újra felhasználható.

A fondant egy edényben langyosra melegítjük, ráöntjük a tortára és hosszú késsel lehúzzuk a tetejéről úgy, hogy sima vékony réteg maradjon és az oldalát is takarja. Ezt a műveletet gyorsan végezzük, mert a fondant hamar köt és csúnya lehet az áthúzás, ha sokáig simogatjuk a késsel.

Torta készítés Séfbabér (2)

Torta készítés Séfbabér (2)

Akár úgy mond spriccelt vagyis saját krémjével bevont, vagy áthúzott azaz fondanttal készítünk tortát jól ki kell fagyasztani, egyébként nem tudjuk szépen felvágni. Szeletelésnél a kést minden egyes szelet előtt meleg vízbe mártjuk és megtöröljük. Általában egy normál forma 18-25 cm átmérőjű és 18-20 szeletre szokás felvágni, egy szelet átlagban 5 dkg.

A tortákat közép meleg sütőben, 35-40 percig célszerű sütni. Akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt. Lapokra vágva töltsük meg.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a leírtakkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap          Séfbabér       Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Torta készítés
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »