Karotta leves

Karotta leves Répa karotin a szervezetnek. Ugyanis a karotta nem más mint apró répa, ami vitaminokban nagyon gazdag zöldségfélénk. Készíthetünk belőle répalevet, főzeléket,  vegyes savanyúságokhoz adhatjuk, és főzhetünk belőle finom levest. Nem csak mint kiegészítő ízesítőként, hanem teljes önálló ételként is az egészségért.

HirdetésHozzávalók

Répa, zöldpetrezselyem, zsír, liszt, só, cukor, rizs vagy pirított zsemle kocka, csontlé vagy víz.

Karotta leves Séfbabé

Karotta leves Séfbabé

Elkészítés

A karottákat vagyis apró sárgarépákat késsel lekaparjuk, megmossuk. Zsírban  aranybarnára pirítunk ízlés szerinti cukrot, bele tesszük a kettévágott karottákat, nagy csomó apróra vágott zöldpetrezselymet és fedő alatt megpároljuk. Amennyiben szükséges időközben hozzáadunk egy-egy kanál levet vagy vizet, ha teljesen elfőtte a levet, meghintjük liszttel és együtt pároljuk 3-4 percig, azután felengedjük. Még 8-10 percig főzzük, aki akar tehet bele rizst. Amikor kész pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a leírtakkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér        Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Karotta leves
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »