Tartósító savanyúság lé

Tartósító savanyúság lé, három szuper formula. Tuti receptek. Van egy olyan recept amellyel hordó mennyiségű savanyúság is tartósítható télire. Az Ilonka néni, és az Ági néni tartósítási módszere amit ajánlani merek. Kipróbált, sokszor alkalmazott és bevált receptúra. Tulajdon képen ezekkel az eljárásokkal bármilyen zöldségfélét eltehetünk téli, tartósíthatjuk a többlet termést. A legszuperebb a hordós azok számára, akik folyamatosan csak bele szeretnék tenni az előre elkészített lébe az érés sorrendjében, ömlesztve, vegyesen a zöldségféléket. Kényelmes.

Hirdetés



Ilonka néni savanyúság leve

Hozzávalók a léhez. 1liter vízhez, 2,5 dl 10 % ecet. 15 dkg cukor, 3 dkg só, 1 mokkáskanál borkő por Ennél a lénél az adott mennyiség szükséges az alap lé elkészítéséhez literenként. Nyilván arányosan felszorozzuk a mennyiségeket, a szükségletekhez arányosan. Az üvegek aljára néhány szem fekete borsot, mustármagot, köményt, babér leveleket, tormát, kaprot teszünk. Erre helyezzük a száraitól megfosztott alaposan megmosott zöldségfélét. Uborkát vagy éppen amit savanyítani tartósítani szeretnénk. Ráöntjük a levet és légmentesen lezárjuk.

Ági néni savanyúság leve

Ezt a receptet azoknak ajánlom akik enyhébb, kevésbé savanyúbb lével szeretnék tartósítani az arra szánt zöldségféléket. Itt a tartósításhoz szalicilt használunk nem pedig borkőt, mint az előzőnél. 5 liter vízhez 1 liter 10 %-os ecetet, 1,2 kg cukrot és 1,5 evőkanál sót oldunk fel. Az alaposa megmosott, száraitól megszabadított zöldeket, tiszta üvegekbe tesszük. A vizet a cukorral felfőzzük, amikor meghűlt feloldjuk benne a sót és az ecetet. Ezt a levet az üvegekbe töltjük, úgy hogy ellepje annak tartalmát. A tetejére késhegynyi szalicilt teszünk és légmentesen lezárjuk, celofánnal vagy az üvegek tetejével.

Hirdetés



Tartósító savanyúság lé Séfbabér

Tartósító savanyúság lé Séfbabér

Hordós savanyúság lé

A legkedveltebb és legkényelmesebb savanyítási, tartósítási eljárás. Nagyon hosszú ideig tárolhatóak ezzel a módszerrel a zöldek, ha helyesen készül el, betartjuk a helyes higiéniai szabályokat. Hozzávalók 1 liter vízhez, 3,5 dl 10%-os ecet nyilván, ha 20%-os van akkor a fele, 1teáskanál só, késhegynyi kénpor, Nátrium-benzoát a tasakján előírt elkészítés és mennyiség szerint, borkőpor szintén a dobozán szereplő előírás alkalmazandó, 2-3 evőkanál szemes fekete bors, 1 kanál mustármag, ízlés szerint köménymag, koriandermag, babérlevél, kapor, torma. Előbb elkészítjük az alap levet, abba bele tesszük az egyéb fűszereket az ízesítéshez. Ezt hagyjuk állni 1 nap, azt követően bármilyen zöldet bele tehetünk. Egy szezonban érési sorrendben. Ami fontos hogy a hordó, vagy edényben valamilyen nehezékkel a lében tartsuk a savanyítani valót, és tartsuk lefedve, hűvös helyen.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Tartósító savanyúság lé
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Translate »