Libamáj szelet sülve

Libamáj szelet sülve. Hogyan készítsd ízletesre, finomra ? A máj azon ételek közzé tartozik, amelyet, kis munkával kevés idő alatt elkészíthetünk. Viszont íze és a minősége elkészítésének a részletekben rejlik. A liba máj ínyenc eledelnek számít. Aki szereti a liba májat, az alábbi recept leírása szerint, remekül eltudja majd készíteni. Konyha tündérkéim csak ügyesen, biztos a siker !

HirdetésHozzávalók

80 dkg libamáj, 2 dkg só, 5 dkg liszt, 10 dkg zsír.

Libamáj szelet Séfbabér

Libamáj szelet Séfbabér

Yum

Elkészítés

A libamájat egyenlő szeletekre vágjuk, hús kalapáccsal óvatosan elegyengetjük. Ez az a művelet amelyet nagyon óvatosan kell végezni, mert könnyen szétesik. Ezt követően megsózzuk és lisztben megforgatjuk. A zsírt hús sütő serpenyőben felhevítjük. A libamáj szeleteket mind két oldalán szép pirosra sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne túl forró tűzőn mert a máj kívül könnyen megég, keserű lesz a közepe pedig nyers marad. Abban az esetben, ha a zsír nem elég forró elázik. A finom libamáj titka a helyes hőfok meghatározásában rejlik. Erre kel ügyelni. Tálalásnál a zsírjával megöntözhetjük. Fontos, hogy mindig melegen és frissen tálaljuk. Legjobban hozzá illő, a köretek között a rizs valamely formája, ne felejtsük ki.
Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A burgonyával kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Libamáj szelet
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »