Ribiszkés kókuszos muffin

Ribiszkés kókuszos muffin a süteménybe zárt csoda. Aki szereti a kókuszt, ismerhetjük úgy mint az éden kert ízét, imádni fogja. Ebben a sütiben párosul a ribiszke aromájával. Nagyon különleges desszertet kóstolhat meg az a szerencsés családtag vagy vendég aki megízlelheti ezt a különleges mini tortát, apró süteményt.

Hirdetés



Hozzávalók

30 dkg ribiszke, 2 db tojás, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0,8 dl étolaj, 2 dl vaníliás joghurt, 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál kakaópor, 5 dkg kókuszreszelék.

Ribiszkés kókuszos muffin Séfbabér

Ribiszkés kókuszos muffin Séfbabér

Yum

Elkészítés

A ribiszkét megmossuk, leszemezzük. A tojást a 15 dkg cukorral, és az 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. Először az olajat, majd a joghurtot adjuk hozzá. A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral és a kókuszreszelékkel. A két tál tartalmát összedolgozzuk és végül belekeverjük óvatosan, hogy össze ne törjenek, a ribiszke szemeket. A muffinsütőt kivajazzuk lisztezzük, hogy a massza ne ragadjon bele, vagy papír kosárkákkal kibéleljük. Én személy szerint az utóbbit tartom a jobb megoldásnak. A tésztával a sütőformát háromnegyed részig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 25 perc alatt kisütjük. Amikor meghűlt a tetejét porcukorral meghintve kínáljuk.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a muffinokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Ribiszkés kókuszos muffin
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »