Tarhonya leves

Tarhonya leves Pirított tészta alap csontlével vagy szüzen. Nem feltétlenül szükséges a hosszabb csontleves változatot készíteni. A pirított tészta remek ízt kölcsönöz a gyorsabban elkészíthető szűz változatnak is. A csontlével főtt ásványokban gazdagabb. Amennyiben második fogásként már szerepel húsféle a menüben, elegendő vitamin szükségletet elégíthetünk ki a szűz levesekkel..

HirdetésHozzávalók

10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 4 dkg zsír, 2 dkg hagyma, 3 dkg pirospaprika, 1/2 g törött bors, 4 dkg füstölt szalonna, 1/4 cs. petrezselyem zöldje, 10 dkg konzerv lecsó, 10 dkg tarhonya, 30 dkg levescsont.

Tarhonya leves Séfbabér

Tarhonya leves Séfbabér

Elkészítés

Amennyiben nem szűz levest készítünk, vagyis csontlével dolgozunk akkor a csontokat és a zöldséget 1,5 liter vízbe 2 óra hosszat főzzük. A leszűrt lével folytatjuk tovább, ha szűz levest készítünk akkor előbb zsírban megpirítjuk a tarhonyát, finomra vágott hagymát, vágott zöldpetrezselymet, pirospaprikát, kockára vágott szalonnát adunk hozzá és 1,5 liter vízzel felöntve, fűszerezve a lecsóval és zöldségekkel készre főzzük. A csontlével ugyan ez a folyamat csak ott a lecsót főzzük hozzá a zöldségek már szűrés előtt bele főttek.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a leírtakkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap      Séfbabér       Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Tarhonya leves
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »