Csalamádé

Csalamádé. Hogyan készül a vegyes vágott savanyúság ? Sokunk kedvence, mert ebben az együveges változatban ki-ki kedvére válogathat. Előfordul családon belül is, hogy van aki a paprikát, van aki az uborkát és van aki a hagymát szereti jobban savanyúságként. Ezért praktikus eltenni ebben a vitaminos változatban is télire. Így családon belül sem kérdéses melyik üveget bontsák fel, hogy mindenki kedvére csemegézhessen belőle.

Hirdetés



Hozzávalók

Uborka, hagyma, paprika (esetleg káposzta, zöld paradicsom), őrölt bors, babérlevél, köménymag, ecet, só. (1l vízhez 6 dl ecet, 3 dkg só )

Csalamádé Séfbabér

Csalamádé Séfbabér

Elkészítés

Uborkát hagymát megtisztítjuk, megmossuk és legyaluljuk, majd besózzuk. A paprikát csutkájától megszabadítjuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Az uborkát jól kipréseljük és rétegenként az üvegekbe rakjuk, alul egy réteg paprikát rá egy réteg hagymát, majd egy réteg uborkát teszünk. Ilyen sorrendben fojtatjuk míg az üveg meg nem telik. Az egyes rétegeket finomra őrölt borssal, köménnyel és babér levéllel ízesíthetjük.Az így elkészült csalamádéra ráöntjük az előre felforralt és lehűtött levet. Itt 1 liter vízhez, 6 dl ecetet, 3 dkg sót adunk szalicil ( 1l vízhez 1 g. ) hozzáadásával tartósítjuk. A lé hozzáadása után légmentesen lezárjuk. Aki akarja variálhatja kedvenc zöldségeivel, mint a káposzta, karfiol stb.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap

Séfbabér

Web oldal alapítója

Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Summary
recipe image
Recipe Name
Csalamádé
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »