Káposztás gombóc

Káposztás gombóc. Változatos tésztaféle, gombóc máshogyan. A tésztafélék egyik változatos gombóckészítési formája, amely nem csak édesen, cukrozottan kellemes étel, sósan is kiváló. Az alap recepten túl csak a szakács fantáziája szabhat határt ízvilágának. Fűszerezése személyre szabható, bár nem kíván sokat. Mindenki kedvére érvényesítheti saját szája ízét. Hiszen ezt a finomságot szinte minden kis gyermek szereti. Ki édesen, ki sósan jobban.

Hirdetés



Hozzávalók

25 dkg liszt, 2 tojás, 2 dkg vaj, 10 dkg zsír, 2 dkg cukor, 1/2 kg káposzta, só, bors, zsemlemorzsa

Káposztás gombóc Séfbabé

Káposztás gombóc Séfbabé

Yum

Elkészítés

25 dkg lisztből 1 tojással, 2 dkg vajjal, sóval és vízzel sűrű, rétestésztát készítünk, melyet lisztezett deszkán, ujjnyi vastagon, téglalakúra nyújtjuk. Fél kilós fej káposztát lereszelünk, besózzuk és kinyomjuk a levét. 5 dkg zsíron 2 dkg cukorral aranybarnára pirítjuk. Megborsozzuk és rákenjük a kinyújtott tésztára. Az egyik szélét 2 ujjnyi távolságban szabadon hagyjuk és megkenjük tojás fehérjével. Vele szemközti oldalról indulva felgöngyöljük. A tojásos végével lezárjuk. Ezt a roládot 2 ujjnyi távolságokban felszeleteljük. A darabok két szélét összenyomjuk, úgy hogy a káposzta ki ne jöjjön belőle, és gombócokat formálunk. Sós vízben kifőzzük, forró zsírba kiszedjük. Majd Zsemlemorzsában megforgatjuk. Reszelt sajttal meghintve is tálalhatjuk.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a gombóccal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Káposztás gombóc
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »