Eper fagylalt.

Eper fagylalt. Hűsítő jeges krém recept. Gyümölcsös ízek. Itt megtudhatod mennyire egyszerűen készíthet hűsítő finomságot. Miből is áll a jégkrém ? Mik az összetevői ? Egyszer elkészíted és megfogod látni mennyire könnyen megy ez a folyamat, és még csak nem is időigényes. Kis költséggel viszonylag nagy adag lesz az eredmény. A fagyasztás része pedig nem is a mi dolgunk, hiszen hűtő és fagyasztó szekrény manapság már mindenkinek rendelkezésére áll.

HirdetésHozzávalók

1 liter víz vagy 8 dl víz + 2 dl tejszín, 45 dkg eper, 45 dkg cukor.

Eper fagylalt Séfbabér

Eper fagylalt Séfbabér

Yum

Elkészítés

Vizes epres változat elkészítése: Fontos, hogy egészséges eper szemeket válogassunk össze. Szárait eltávolítjuk és alaposan megmossuk. Ezt követően alaposan ledaráljuk és átpasszírozzuk, így nyerjük a gyümölcsvelőt belőle. Az 1 liter vizet a 45 dk cukorral felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor már kellően meghűlt hozzáadjuk az eperből nyert gyümölcsvelőt. Az egészet átszűrjük. Ezt ízesíthetjük citromlével, ha nem találjuk kellően savanyúnak. Aki akarja ételfestékkel javíthat a színén is. A kész krémet fagyasztóba téve kifagyasztjuk.

Tejszínes eper fagylalt receptje: Ennél is ugyan úgy készítjük a gyümölcsvelőt mint az előző leírásban. Itt viszont 8 dl vízben forraljuk fel a 45 dkg cukrot. Amikor meghűlt belekeverjük a passzírozott epret leszűrjük, utána hozzáadjuk a 2 dl tejszínt. Alaposan összedolgozzuk és szintén kifagyasztjuk.

Aki nem szeretne gyümölcsvelőt készíteni, és gyorsabban akar hűs gyümölcsös finomságot házilag, ajánlom, nézze meg a citrom fagylalt készítését !

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a fagylaltokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Eper fagylalt Séfbabér
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »
%d bloggers like this: