Meggy lelke likőr

Meggy lelke likőr . Lazító rövid ital nem csak nőknek ! Amikor bőséges a meggy termés és már nem tudunk vele mit kezdeni, ez a recept kiváló tartós megoldást kínál az alábbi leírás alapján. Esetleg szeretnénk vendég kínáló italt készíteni vagy mi magunk szeretnénk egy finom ital elfogyasztásával, ellazulni egy nehéz nap után . Az elkészítése is kikapcsolódás.

HirdetésHozzávalók

1,5 kg meggy, 50 dkg porcukor, 1/2 l. víz, 1 szál vanília rúd vagy 2 cs vaníliás cukor, 7,5 dl 96%-os alkohol.

Meggy lelke likőr Séfbabér

Meggy lelke likőr Séfbabér

Elkészítés

Másfél kiló meggynek leszedjük a szárát, bő szájú üvegbe rakjuk. Leöntjük fél kiló porcukorból és fél liter vízből főzött langyos sziruppal, amelyben 1 szál vaníliát, vagy 2 csomag vaníliás cukrot is forralunk.  Hozzáadunk háromnegyed liter 96%-os alkoholt. Alaposan lezárjuk és 12-20 napig a napon érleljük, majd leszűrjük sűrű vászon segítségével. Fél literes üvegekbe öntjük, ledugaszoljuk és 3 hónap után fogyasztjuk. Minél tovább áll annál finomabb !

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér        Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Meggy lelke likőr
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »
%d bloggers like this: