Marha pörkölt 

Marha pörkölt az egyik legismertebb paprikás étel a pörköltek között hazámban. A Magyaros ízek egyik legjellegzetesebb hús étele. Tavasztól őszig tartó bográcsfőzések kedvelt menüje. Rendezvényeinken, főző versenyeken, nagy előszeretettel mérik össze tudásukat az arra jelentkező amatőrök. A nyertes örömmel büszkélkedik ebben a séf tudományban amikor learatja a babért. Igaz egyes kultúrák elutasítják, elítélik ennek az ételnek a fogyasztását, nálunk viszont hagyomány.

HirdetésHozzávalók

80 dkg marhahús, 10 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1,5 dkg paprika, 2 g köménymag, 1 g majoránna, 1 dkg fokhagyma, 2 dkg só, 15 dkg zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2-3 db babér levél.

Marha pörkölt Séfbabér

Marha pörkölt Séfbabér

Yum

Elkészítés

Vásárlásnál pörköltnek való lábszárhúst, vagy kissé kövéres apró húst válasszunk. Ezt kb. 3 dkg-os kockákra vágjuk és jól megmossuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Forró zsírba tesszük, felhevítjük, nem pirítjuk. Ebbe beletesszük az összevágott fokhagymát, pirospaprikát, köménymagot, majoránnát, babér leveleket, elkeverjük és kevés vízzel felöntjük. Néhány percnyi forralás után hozzátesszük a húst, megsózzuk és lefedve pároljuk. Közben időnként megkeverjük és csak akkor öntjük fel kevés vízzel, ha a hús zsírjára lepörkölődött. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a cikkekre vágott és megmosott zöldpaprikát, paradicsomot és ezzel készre pároljuk a pörköltet. Ügyeljünk arra, hogy rövid és sűrű leve legyen. Friss zöldpaprika és a paradicsom helyett használhatunk 15 dkg lecsót. Köretnek főt burgonyát, vagy tarhonyát, galuskát adunk mellé.

HirdetésA Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A húsokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Marha pörkölt
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »