Csirkemell croquett

Csirkemell croquett, hagyományosan, szárnyas ropogós névre hallgató étel. Házilag elkészítéséhez jól jöhet az alábbi recept. Elsősorban azoknak ajánlom akik a szokványos mirelit forma helyett, szívesebben részesítik előnyben a saját maguk által való elkészítését. Szeretik az egészséges, friss ételeikben, kamatoztatni szakácstudományukat. Ez a gasztrobabér kiváltsága is.
Hirdetés



Hozzávalók

90 dkg csirkemell vagy tyúkhús, 35 dkg vaj, 15 dkg liszt, 2 dkg só, 2 db tojás sárgája, 1 dl tej, 5 dkg morzsa, 3 db tojás.

Csirkemell croquett Séfbabé

Csirkemell croquett Séfbabér

Elkészítés

A szárnyashúst enyhén sós vízbe puhára  főzzük, hogyha van csont rajta, arról könnyedén leváljon. A levet a hús kivétele után kb 1 dl- re lefőzzük. A főt húst apró lyukú rostán ledaráljuk, ha kel kétszer, minél pépesebb legyen. Amikor a lé lefőtt, 5 dkg vajból és 7 dkg lisztből világos, nem megpirított rántást keverünk, ezt a szárnyas levével (1 dl) és az 1 dl tejjel felengedjük. Gyorsan simára keverjük és hozzáadjuk a ledarált húst, 2 tojás sárgáját, a morzsát és megsózzuk. Mindezeket a tűzön simára keverjük, hogy jó sűrű masszát nyerjünk. Ekkor liszttel meghintett nyújtódeszkára tesszük és hagyjuk jól meghűlni. Ezt követően szintén a lisztezett felületen, szép apró egyenletes göngyölegeket készítünk belőlük. Az előzőekből kimaradt alapanyagokat felhasználva, lisztben és felvert tojásokban megforgatva (esetleg szezámmagban is), vajban kisütjük. Ízlés szerint tálaljuk, burgonya vagy rizs köret javasolt.
Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. További recepteket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A croquettel kapcsolatban a Wikipédia oldalán találsz értékes információkat. Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni az email fiókodba azt a Séfbabér kezdő oldalán és a lent a lábrészben is megteheted. Látogasd meg partner oldalainkat amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim Mind Nap Alap Magyarok Nagyjai Dream Spiri Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Csirkemell croquett
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »