Diólikőr házilag

Diólikőr házilag Ősi recept, nagyik vendégmarasztalója. Méltán lehetünk büszkénk elődeinkre, akik  jó házigazdák hírében maradtak meg emlékezetükbe. Minden termést ami a közvetlen  háztartásukban rendelkezésükre állt hasznosítottak, ennek eredménye a következő recept leírás is.
HirdetésHozzávalók

15 szem zöld dió, 1 l. 96%-os alkohol, 50 dkg cukor, 1 l. víz, 0,5 dkg fahéj darabos, 3 szem szegfűbors, 1db narancs.

Diólikőr Séfbabér

Diólikőr Séfbabér

Elkészítés

A 15 szem zöld diót negyedekre daraboljuk és egy 3literes üvegbe rakjuk, ráöntjük az 1 liter alkoholt. 1 liter vízből és a 50 dkg cukorból szirupot főzzünk addig amíg háromnegyed liter nem lesz, ezt langyosra lehűtjük. Hozzáadunk fél dekányi fahéjdarabot, 3 szem szegfűborsot, a narancsot héjastól feldarabolva. Ez lehetőleg vékony héjú legyen és a magjait távolítsuk el. Majd ezt is öntsük az üvegbe, zárjuk le és 4-5 hétig érleljük langyos helyen. Hetenként 2-3-szor rázzuk fel az üveget, az utolsó 3 nap ne. Ezt követően filtráló papiroson, (vászon darabon) át szűrjük másik üvegbe, légmentesen zárjuk le és tároljuk hűvös helyen. Három hónap után érdemes felbontani, fogyasztani.

HirdetésA Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér       Web oldal alapítója      Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Diólikőr
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Translate »