Tortellini tészta

Tortellini tészta recept. Hogyan készítik a séfek ? Ugyan is ez az a tészta amelyet, a hazámban szívesebben vesszük meg készen, az üzletekben, és nem mondható költséghatékony megoldásnak. Már csak azért sem, mert nagyon olcsón és viszonylag könnyen elkészíthető házilag. Nem az összetételében van a varázsa, hanem a tészta hajtogatási eljárásában, az ami igazi különlegességét kölcsönzi.  Aki szereti a saját maga által összeállított tésztákat feltálalni családjának, kedvelni fogja ezt a leírást. Többek között azért is, mert a házilag készített tésztának nincs párja.

Hirdetés



Hozzávalók

50 dkg liszt, 5 db tojás, 0, 5 dl víz, só.

 

Tortellini tészta Séfbabér

Tortellini tészta Séfbabér

Yum

Elkészítés

Előkészítjük a keverő tálunkat, ha még nincs érdemes beszerezni egy olyat, ami kelesztő tál is és teteje van, hogy más tésztafélék elkészítéséhez is segítségünkre legye. Persze akkor, ha szívesen állítjuk össze a tésztaféléket magunk. Minden esetre aki használja tudja mennyire nagy segítség a konyhában.

Elővettük a tálat, és ebbe beleszórjuk az 50 dkg lisztet és a sót, elkeverjük egymással. A közepébe fészket dúrunk és beleütjük az 5 db egész tojást, majd beleöntjük a 0,5 dl vizet. Alaposan összedolgozzuk. Jól meg gyúrjuk. Amikor már sima, puha, összegöngyöljük és fóliába csomagoljuk vagy, ha van a kelesztőtál tetejét  rátesszük és 30 percig pihentetjük.

Elővesszük a nyújtódeszkánk és megszórjuk liszttel. Addig nyújtjuk amíg 2 mm vékony nem lesz. Ezt 2×2 cm-es kockákra szeleteljük fel. Aki töltve akarja felhasználni azt itt tegye meg, helyezze a tölteléket a közepébe. Aki csak a tésztát szeretné, és azt a kifőzést követően kívánja egyébként felhasználni, ezt a lépést kihagyja. A tésztalapocskákat négyzetből kettéhajtjuk úgy, hogy háromszögeket kapjunk. A széleket jól összenyomkodjuk. Két csücskét megfogjuk és összenyomjuk, a harmadik csúcsot lehajtjuk. Amennyiben jól dolgozunk gyűrű vagy kis virág alakú tésztácskákat kapunk.

Kifőzése. Egy fazékban vizet forralunk, teszünk bele sót, és kevés olajat, így a tészta nem ragad össze. Amikor lobog a víz, belerakjuk a tésztát is. Levesszük alatta a tűzet kis lángra és kifőzzük Kb. 10-12 per. A tészták készenlétét abból is észre lehet venni, hogyha megkavarjuk feljön a víz tetejére. Ezt szűrőn leszűrjük és ízlésünk szerint kiegészítjük, majd melegen tálaljuk.

Hirdetés



A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A tésztákkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Tortellini tészta
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »