Diópálinka

Diópálinka Egy nagyon jó házi recept alapján. A leírás egy szuper recept mely alapján tökéletes pálinka állítható elő, házilag. Nem igényel különösebb szaktudást, sem nagyüzemi berendezéseket, elég hozzá egy kis konyha, és a napsütés.

HirdetésHozzávalók

0,5 l. víz, 2 evőkanál porcukor, 2 szem szegfűszeg, 1 szál vagy 2 cs. vaníliás cukor, 1/2 narancshéj, 10 db zöld dió, 5 dl 96% alkohol.

Diópálinka Séfbabér

Diópálinka Séfbabér

Elkészítés

1 liter pálinka készítéséhez való az alábbi leírás. Fél liter vízben felfőzünk 2 csapott evőkanál porcukrot, két szegfűszeget, egy szál vaníliát vagy 2 csomag vaníliás cukrot és fél narancs hámozott héját, azután a fűszerekkel együtt hűlni engedjük. Másfél literes üvegbe 10 szem négybe vágott diót teszünk, ráöntünk 5 dl 96% alkoholt, majd a lehűlt cukros vizet szűrőn át ráengedjük. Ledugaszoljuk, 3 hétig a napra tesszük érni. Az utolsó 3 nap kivételével minden nap felrázzuk. Ezt követően szűrőpapíron vagy tiszta sűrű szövésű vászon darabon át engedjük. Fél literes üvegekben ledugaszoljuk. Azért érdemes kis üvegekbe palackozni, mert a nyitogatásoktól veszíthet aromájából. Minél tovább hagyjuk állni annál ízletesebb lesz.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap Séfbabér Web oldal alapítója Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Diópálinka
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »