Meggy rumos jam íz

Meggy rumos jam íz. Tartósítás három módja. Aki szereti a meggyet annak változatos eltevési formákat javasol az alábbi recept. Különleges ízek, rumosan, édesen de savanykásan. Vitamin dús csemege, vagy desszertekhez mérten.

 HirdetésHozzávalók

Meggy, cukor, rum, szalicil, ecet.

Rumos meggy

A meggyet szárától és a szennyeződésektől megmossuk, lecsorgatjuk. 5 literes üveg aljára 2 ujjnyi porcukrot teszünk, erre tenyérnyi meggyet, majd ismét cukrot és meggyet, míg az üveg meg nem telik, a tetejére cukor jön. Egy kiló meggyhez 80 dkg cukrot számolunk. Az üveget vászonnal lekötjük és 8 napig hagyjuk állni, hűvös helyen. Amennyiben a meggy leülepszik azt  pótoljuk. A nyolcadik nap végén 8 dl jó minőségű rumot öntünk rá, légmentesen lezárjuk, hűvös helyen tároljuk. Csak ősszel októberben kezdjük fogyasztani. Süteményekhez desszertekhez kiváló.

Meggy rumos jam íz Séfbabér

Meggy rumos jam íz Séfbabér

Meggyíz, jam.

Az érett húsos meggyet megmossuk, kimagozzuk. Minden kilogramm meggyre 80 dkg cukrot veszünk alapul. A meggyet zománcozott edényben előfőzzük, majd hozzáadjuk a cukrot és erős tűzöm megfelelő sűrűségűre főzzük. Előmelegített üvegekbe töltjük és másnap amikor meghűlt szalicilt téve rá lezárjuk.

Meggyhús

6 kg meggyet megtisztítunk, kinyomkodjuk. Egy éjen át gyenge saláta ecetben tartjuk. Másnap lecsorgatjuk és a gyümölcsöt nagyobb edénybe tesszük, 2 kg cukorral összekeverjük. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk és kifőzzük, dunsztoljuk. A róla leszűrt ecetes vizet, literenként 20 dkg cukorral, előfőzzük, üvegekbe rakjuk és lezárjuk. Ebből nagyon jó gyümölcs zselénk lesz.
Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap          Séfbabér         Web oldal alapítója         Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Meggy rumos jam íz
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »